Karakter interieurontwerp

Clubhuis Hockey Club IJsseloever

Oude hockey accessoires en foto’s van leden (zelfs een stukje veld!) geven het clubhuis een warme, persoonlijke uitstraling. Zodat iedereen zich thuis voelt.

Clubhuis Hockey Club IJsseloever

Over het project

Op de trappen naar het clubhuis van HCIJ kijk je naar de hockeywedstrijd. En ook binnen vanuit ‘de huiskamer’ kijk je op het veld. De naam ‘huiskamer’ zegt het al: of je nu aan de bar zit of in de lounge, je voelt je thuis bij hockeyclub IJsseloever.

De functies van de ruimtes zijn zo ingericht dat je een wedstrijd kunt kijken, met je team overlegt of een drankje drinkt in klein gezelschap. Bovendien zorgen de schuifdeuren ervoor dat er meerdere groepen tegelijk van het clubhuis gebruik kunnen maken.

De hexagon vorm komt terug in verschillende items, op de voorkant van de bar, de zitelementen voor een team en het vloerkleed in de lounge.

De leden van de club kozen een vintage ontwerp. De warme kleur groen haalt de kleur van het hockeyveld naar binnen. Oude hockey accessoires en foto’s van leden (zelfs een stukje veld!) geven het clubhuis een warme, persoonlijke uitstraling. Zodat iedereen zich thuis voelt.

Interieur styling - Kantoor Gimeg - Karakter Ontwerp

GIMEG

Over het project

Wel eens van bovenaf op het Nederlandse landschap gekeken? Deze beleving van kleur, vorm en materiaal komt terug in het interieurontwerp van GIMEG: leverancier van producten voor het buitenleven.

De sfeer is open en transparant. Dit komt terug in de open werkruimtes, waar medewerkers op verschillende manieren bij elkaar kunnen komen. Informeel bij de koffiecorner of bij een halfhoge overlegtafel midden in de ruimte. Dit zijn blikvangers: grote organische vormen in het interieur.

Voor de vertrouwelijke gesprekken zijn er wel afgesloten ruimtes, maar die zijn gescheiden door glazen wanden. Zo wordt de transparantie behouden. En door de vrije vormen van het meubilair heb je niet het gevoel dat je in een traditionele vergaderkamer zit.

Op de eerste etage is een open ontmoetingsplek gecreëerd waar je de hele dag naar toe kunt om te werken, ontmoeten, vergaderen en lunchen. Waar je ook met klanten gaat zitten als je geen vertrouwelijk gesprek voert. Vanaf deze ontmoetingsplek kijk je zo de showroom in en beleef je de producten.

Het 3-dimensionale behang, de mooie uitsnijdingen in verschillende tapijten, luxe stoffen en grote planten zorgen voor het buitenleven gevoel waar GIMEG voor staat. De maatwerk verlichting maakt de beleving compleet.

Interieur styling - Kantoor AB Midden Nederland - Karakter Ontwerp

AB Midden Nederland

Over het project

AB Midden Nederland is een grote coöperatieve personeelsbemiddelaar. Het personeel komt uit verschillende landen, soms ver van huis en het doel is dan ook voor deze mensen een warme werkomgeving te creëren.

Bij binnenkomst vind je geen traditionele balie, maar een aanlandplek waar je een informeel gesprek kunt voeren. De wand is bekleed met oude houten delen, dit is doorgetrokken naar de 1e verdieping.

Kernwaarden zoals sociaal, betrouwbaarheid en dienstverlenend komen terug op de wand in de kantine.

Oude houten balken verwerkt in tafels, lampen gemaakt van oude koperen boilers, staal en kurk zorgen voor een aangename sfeer. De stalen verlichting is speciaal voor dit project ontworpen. Vloerkleden en mooie stoffen zorgen niet alleen voor een verbetering van de akoestiek: zij versterken ook deze thuis beleving.

Interieurontwerp - Restaurant Sally's Kitchen

Sally’s Kitchen

Over het project

Zij is geboren op Java en een voortreffelijke kok, hij heeft het woord gastvrijheid in hoog in het vaandel. Samen een unieke combinatie. Heerlijk eten, lekker drinken en in de watten gelegd worden: authentiek in modern jasje.

Voor Karakter de taak om het interieurontwerp maken. Dit is een afspiegeling geworden van deze combinatie: authentieke details als houtsnijwerk panelen, bamboe en wajang poppen worden afgewisseld met strak gestucte wanden en modern meubilair met een warme uitstraling.

Om de authentieke panelen en wajang poppen beter tot hun recht te laten komen heeft een graffiti kunstenaar als achtergrond een kleurverloop op de wand aangebracht.

Kantoor interieur - Karakter interieurontwerp

AMI

Over het project

De opdrachtgever wil voor zijn kantoor een hospitality uitstraling. Bij binnenkomst, via de mooie binnenplaats, valt je oog als eerste op een royale halfronde bank. Het gebruik van luxe materialen voor zowel deze bank als de achterliggende bar dragen bij aan deze beleving.

Voor de werkplekken is gekozen voor eikenhout met staal, afgescheiden door mooie planten wat het geheel een rijke, industriële uitstraling geeft. Ook de achterliggende ruimte voor verschillende vormen van overleg is met luxe materialen ingericht.

Kantoorinterieur - UnameIT - Karakter interieurstyling

UnameIT

Over het project

Bij UnameIT komen drie bedrijven samen in een nieuw pand. De uitdaging is dan ook om, verdeeld over twee verdiepingen, ieder bedrijf met bijbehorende uitstraling zijn eigen plek te geven. Er is eerst een inventarisatie gedaan welke functies in de ruimte nodig zijn. Dit heeft geresulteerd in een afwisseling van afgesloten en open plekken. Deze plekken zijn geschikt voor overleg, vergaderen, trainingen en 1-op-1 gesprekken en worden door alle bedrijven intensief gebruikt.

In de kantine zorgt een industriële look voor een aangename sfeer, waarbij alle bedrijven samenkomen om met elkaar, formeel of informeel, te communiceren.

Hotelontwerp - Karakter Interieurontwerp - Nyenrode Plesman - Hotel en kamers

Nyenrode Plesman

Over het project

Het Plesman hotel op landgoed Nyenrode is vernoemd naar Dr. Albert Plesman. Aan de wand hangt centraal een levensgrote afbeelding van deze man met een korte uitleg wat hij voor Nyenrode heeft betekend. Deze valt meteen bij binnenkomst op.

Om de ruimte optimaal te gebruiken wisselen verschillende hoogtes van meubilair elkaar af. Zo kan het gedeelte met een halfhoge zit multi-functioneel ingezet worden voor zowel het ontbijt als een lounge- of barfunctie.

Op de gehele benedenverdieping zijn dezelfde kleuren en materialen toegepast voor een eenheid in het interieur. Er zitten wat retro elementen in maar door het gebruik van grote rechte lijnen en luxe materialen spreekt het ontwerp een grote doelgroep aan.

De combinatie van noten hout, koper en wol zorgen voor een warm geheel. Nyenrode heeft een mooi landgoed, het lijnenspel in de gordijnen geeft een knipoog naar de natuur buiten. De wollen lampen die speciaal voor Nyenrode ontworpen zijn zorgen voor een levendige, warme sfeer.

Kantoorinterieur - BG Door - Karakter interieurstyling

BG Door

Over het project

De specialiteit van BG Door is deuren maken voor ruimtes om fruit goed te laten rijpen. Doelstelling is hierbij ‘BRINGING SPACES UNDER CONTROL’. Deze doelstelling is duidelijk te lezen bij binnenkomst.

Karakter heeft het ontwerp gemaakt met o.a. een hele grote kroonluchter van koperen buizen. De onderstellen van de tafels en werkplekken zijn uit staal vervaardigd. Bij dit bedrijf ligt een enorme expertise voor het verwerken van staal: deze zijn dan ook door de eigen werknemers gemaakt.

Op beide verdiepingen zijn glaswanden toegepast zodat een ruimtelijk en open effect wordt bereikt. Door grote elementen in de ruimte blijft het geheel rustig, maar sfeervol.

Om de akoestiek te beheersen is een spuitplafond aangebracht. De koperen verlichting komt overal terug en zorgt voor een warme touch.

Interieurontwerp - De haar - Karakter ontwerp

De Haar

Over het project

EVA architecten heeft een multi-fuctioneel gebouw ontworpen voor de voetbalclub en schietvereniging. Ook de oudere inwoners van Randwijk komen hier regelmatig bijeen voor o.a. bingoavonden en koffieochtenden. Aan Karakter de vraag om een interieurontwerp te maken, waarbij de sterk uiteenlopende doelgroepen zich thuis voelen.

De Haar vindt haar oorsprong in een Moluks kamp. Deze historie vind je terug bij de entree, waar op het glas de geschiedenis te vinden is.

Het gebouw heeft, naast een aantal kleine vergaderruimtes, een grote en kleine zaal gekregen. De grote zaal heeft, mede door de grote bar met staal en hout, een stoere, industriële look gekregen. De kleine zaal heeft een retro touch gekregen door het gebruik van koper, marmer en rondere accenten.

Door gebruik te maken van losse elementen met hetzelfde materiaal- en kleurgebruik kan dit meubilair wel uitgewisseld worden.

Om de hoogte van de ruimte te verkleinen en zo een sfeervol clubhuis te krijgen zijn grote letterbakken gemaakt met daarin attributen van de verschillende doelgroepen.

Kantoor interieur ontwerp - PowerKraut - Karakter ontwerp

PowerKraut I

Over het project

De klant Powerkraut wil voor de jonge werknemers een hippe, industriële sfeer creëren.

Het gaat om twee etages met grote open ruimtes. De klant is geneigd is om alle werknemers op één etage te laten werken. De overige activiteiten zoals vergaderen en lunchen vinden dan boven plaats.

Het bedrijf groeit zeer snel. Karakter heeft daarom besloten om de werkplekken toch alvast over de twee etages te verdelen. Afgewisseld met andere functies in de ruimte. Hierdoor worden beide etages goed benut, is de ruimte beter verdeeld en het geluidsoverlast minder. Bovendien zorgen de andere elementen, naast de grote werktafels, voor een afwisselende en speelsere inrichting van beide grote open ruimtes.

Op deze manier is er ruimte genoeg om te groeien zonder op korte termijn de verschillende afdelingen opnieuw in te delen.

Aan de achterkant is een grote open vide. Hier is een multifunctionele plek gemaakt met verschillende elementen (hoog/laag) waar je in een kleine of grote groep bij elkaar kunt komen.

De workbenches zijn op maat gemaakt. De verlichting is met de hand gebreid en speciaal voor dit project ontworpen. De poefen zijn verrijdbaar en zo gemakkelijk multi-functioneel inzetbaar.