Karakter interieurontwerp

Clubhuis Hockey Club IJsseloever

Oude hockey accessoires en foto’s van leden (zelfs een stukje veld!) geven het clubhuis een warme, persoonlijke uitstraling. Zodat iedereen zich thuis voelt.

Over het project

Op de trappen naar het clubhuis van HCIJ kijk je naar de hockeywedstrijd. En ook binnen vanuit ‘de huiskamer’ kijk je op het veld. De naam ‘huiskamer’ zegt het al: of je nu aan de bar zit of in de lounge, je voelt je thuis bij hockeyclub IJsseloever.

De functies van de ruimtes zijn zo ingericht dat je een wedstrijd kunt kijken, met je team overlegt of een drankje drinkt in klein gezelschap. Bovendien zorgen de schuifdeuren ervoor dat er meerdere groepen tegelijk van het clubhuis gebruik kunnen maken.

De hexagon vorm komt terug in verschillende items, op de voorkant van de bar, de zitelementen voor een team en het vloerkleed in de lounge.

De leden van de club kozen een vintage ontwerp. De warme kleur groen haalt de kleur van het hockeyveld naar binnen. Oude hockey accessoires en foto’s van leden (zelfs een stukje veld!) geven het clubhuis een warme, persoonlijke uitstraling. Zodat iedereen zich thuis voelt.