Karakter interieurontwerp

De kloostertuin

Brasserie de Kloostertuin is gevestigd in een oud klooster, gebouwd in 1495. Doel van dit project is het samenbrengen van de passie voor wijn en eten van de eigenaren met het pand en zijn historie. De klant moet zich thuis voelen in het restaurant.

Over het project

Brasserie de Kloostertuin is gevestigd in een oud klooster, gebouwd in 1495. Doel van dit project is het samenbrengen van de passie voor wijn en eten van de eigenaren met het pand en zijn historie. De klant moet zich thuis voelen in het restaurant.

Ook hier is gebruik gemaakt van pure materialen. Het barfront bestaat uit panelen hout van oude wijnvaten. In de gang is boven de kapstok een rand gemaakt van oude wijnkurken.

De natuurlijke bogen in het plafond zijn een enorme eyecatcher maar zorgen tevens voor veel geluidsoverdracht van de ene kant naar de andere kant van de brasserie. Als oplossing voor reductie van het geluid zijn een aantal rechte wanden bekleed met kurkschors, die geluid absorberen maar eveneens veel warmte en sfeer met zich meebrengen. Om nog meer geluid te absorberen is gekozen voor een lambrisering met daarachter geluidswol.

Om met name ’s avonds veel sfeer en intimiteit te creëren zijn er grote ronde lampen opgehangen van vervilte wol. Deze zijn speciaal ontworpen voor dit project en met dikke breipennen gebreid, zodat door de grote gaten een mooi lichtspel ontstaat op het plafond en de muren.