Karakter interieurontwerp

Woonboerderij

De woonboerderij bestaat op de begane grond uit verschillende ruimtes die in elkaar overlopen. Door het plaatsen van een afscheiding in de opening van de woonkamer naar de keuken ontstaan verschillende ruimtes, maar blijft toch het contact d.m.v. 'doorkijken' bestaan.

Over het project

De woonboerderij bestaat op de begane grond uit verschillende ruimtes die in elkaar overlopen. Door het plaatsen van een afscheiding in de opening van de woonkamer naar de keuken ontstaan verschillende ruimtes, maar blijft toch het contact d.m.v. ‘doorkijken’ bestaan. Deze afscheiding heeft meteen meerdere functies: aan de woonkamer zijde is het een open haard, terwijl aan de andere kant in de keuken een televisie hangt en opbergruimte is gecreëerd. Alleen de speelkamer is d.m.v. dubbele deuren af te sluiten van de overige ruimtes.

In de entree hangt een grote gebreide plafonniere. Deze is gemaakt van vervilte grove wol en is gebreid met dikke breipennen zodat grote gaten ontstaan. Dit geeft een heel mooi lichteffect op het plafond en beide muren.

Voor de vloeren zijn twee verschillende materialen gekozen. In de woonkamer en speelkamer ligt eikenhout. Dit is in een hongaarse punt gelegd. Door de diagonale ligging van de planken wordt de breedte van het huis versterkt, maar de rechte lijnen zorgen ook voor een ruimtelijk effect in de lengte. De vloer geeft een moderne, maar warme uitstraling. In de andere vertrekken ligt een strakke gietvloer. Deze bestaat uit een mix van de muurkleuren, zodat deze perfect hierbij aansluit.

De lampen van gesneden karton geven een mooi lichtspel. In combinatie met materialen als eikenhout, vlechtwerk, kunststof en staal geeft dit een levendig en warme sfeer.

In de badkamer is ook voor verschillende materialen en structuren gekozen. Mozaïek tegels in taupe parelmoer, wapex, watervast stucwerk en hout wisselen elkaar af en geven een rustige basis met accenten.